duminică, 12 decembrie 2010

10 sfaturi crap

10 sfaturi crapesti I

Cocktail - Piata e plina de nade de crap, una mai sofisticata ca alta. Cum e extrem de greu sa te hotarasti cu ce sa dai, de ce nu incerci sa le combini, sa-i dai crapului un cocktail ? Un mic boilie cu un 'capac' de viermi, tigernut sau porumb poate fi invincibil de multe ori.
Combina nadele, nu-ti fie frica sa experimentezi. De cele mai multe ori crapul cauta ceva diferit...

Condiment - Crapul iubeste condimentele, in special pe cele iuti. Pe ape reci un boilie super condimentat sau un ground bait spicy va da mai multe rezultate decat o nada obisnuita. Canepa iute(chilli hemp), supradozarea boilies-urilor de Robin Red, adaugarea unei arome iuti sunt cateva din secretele bine ascunse de marii pescari.

Paine - Pe vremuri era o nada clasica pentru crap. Cumva, cu timpul a fost uitata. Este perfecta pentru groundbait - las-o sa se usuce, apoi umezeste-o bine si scurge apa - este gata pentru seminte si ceva surplus de mix. Vei avea un groundbait super puternic, numai bun de nadit cu catapulta.

Rame - Acum 20 ani, porumbul si rama facea legea in pescuitul la crap. Mai mult, pescarii de Match inca mai folosesc aceasta metoda - toaca ramele si le adauga in groundbait. Patul de nada creat va avea un efect devastator.

Culoare - Nu se stie de ce, dar experienta spune ca de cele mai multe ori,  primavara si vara boilies-urile cu o culoare puternica au priza mult mai mare la crap. Fa un test, foloseste o lingurita de colorant rosu sau galben la primul kilogram de boilies facut - vei vedea rezultatul.

Particule - Peste tot unde mergi auzi numai de particule ca nada de crap. Problema mare este ca majoritatea recomandarilor se opresc la porumb si canepa. In realitate sunt mult mai multe si merita sa incerci alunele tocate, fasolea sparta, nautul, inul sau ovaz-ul..
Nu te chinui sa le retii pe toate - mancarea de canari de la magazin poate fi un inceput. Mai trebuie sa stii ca in general crapul iubeste semintele plantelor melifere.

Snowman - Mai simplu, o nada intr-o prezentare perfect echilibrata ce pluteste deasupra substratului sau stationeaza pe el. Ai doua tipuri de boilies, cate jumatate din fiecare si poti face un snowman. Un boilies si un bob de porumb poate fi alta solutie.... sau daca vrei, jumatate sau un sfert de popup si restul boilies scufundator pot forma snowman-ul perfect. Experimenteaza, vei fi uimit de rezultate.

Fir de PVA - Pescuind la boilies, nimic nu poate fi mai placut pentru crap decat un mic platou in jurul nadei tale de carlig. 5-6 bile pe un fir de PVA pot sa-ti aduca pe mal crapi impresionanti atunci cand pescuiesti la interceptie, cand crapii circula mult si nu stau pe platoul de nada.

Pasta - Invelind boilies-ul cu care pescuiesti in pasta efectul de imbibare va fi incetinit, nada ta de carlig rezistand mult mai mult in apa. In plus, mirosul si atractivitatea cresc inzecit. Poti face pasta chiar din bilele cu care pescuiesti - tocate marunt si amestecate cu putin lapte de porumb vor aduce plusul de valoare pe care il cauti.

Ton - Crapul iubeste uleiul de ton. E scump si oferta nu este foarte variata. Pentru groundbait-uri il poti folosi pe cel de la conservele de ton. Functioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu